SONDA DESIGNED BY PEOPLE: DIZAJNIRAJ ELAN SKIJE SA SONDOM

Budi dio tima koji će zajedno sa Sondom, u Sonda Kreativnom centru u Vižinadi, dizajnirati nove skije za proizvođača skija Elan, skijaški brend koji je prepoznatljiv i korišten u cijelom svijetu. Ukoliko te zanimaju kreativni i praktični procesi koji završavaju konkretnim proizvodom koji se prodaje na policama dućana, a želja ti je da baš ti budeš dio kreativnog tima koji sudjeluje u njegovom nastajanju, pridruži se Sondi i postani dio programa Sonda Designed by People. Ne trebaš imati predznanja o dizajnerskim softverima, niti prethodna iskustva, već želju da se razvijaš i kroz praktičan rad upoznaš kreativne procese i tako ostvariš kreativca/kreativku u sebi.


VIŠE O SONDA DESIGNED BY PEOPLE PROGRAMU

Jer vjerujemo u visoku učinkovitost kreativnosti koja postoji u svakom pojedincu, želimo stvarati s tobom relevantne projekte i programe koji nastaju u inspirativnoj, autentičnoj sredini, a usmjereni su ka jačanju suradnje i stvaranju boljeg društva.

Sonda Designed by People program vodi vas kroz kreativne i praktične procese koji rezultiraju proizvodima/rješenjima za brendove s kojima Sonda surađuje u svom svakodnevnom poslovanju.

Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza. Uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke te terensku nastavu. Uz vodstvo mentora iz Studija Sonda, sudionici imaju prilike proći sve procese nastanka konkretnog proizvoda/dizajna, uz praktične zadatke te u konačnici i samu prezentaciju/promociju projekta.

ZAŠTO JE SONDA DESIGNED BY PEOPLE ZA TEBE?

 • Imaš priliku biti dio tima koji će dizajnirati proizvod (skije), za poznati globalni brend (Elan), u sklopu radionice pod vodstvom međunarodno nagrađivanog kreativnog studija (Sonda), iza kojega stoji već 17 godina rada na dizajnu skija.
 • Imaš priliku upoznati procese kreativnog i praktičnog rada koji vode do realizacije proizvoda koji se može prodavati.
 • Skije u čijem radu ćeš i ti sudjelovati bit će proizvedene te promovirane u javnosti.

Rezultat zajedničke suradnje bit će skije za Elan, poznatog globalnog proizvođača sportske opreme iz Slovenije, iza kojih će stajati i tvoj rad te koje će biti promovirane u javnosti kao prvi Sonda Designed by People projekt.

 

TERMINI I MJESTO ODRŽAVANJA

 • radionice će se održavati u periodu od 17. veljače do 17. ožujka, jednom tjedno, u prostorima Sonde u Vižinadi
 • predviđeno trajanje radionica je tri sata, u unaprijed dogovorenim terminima svakog četvrtka u poslijepodnevnim satima (16-19 ili 17-20)

U dogovoru sa sudionicima Sonda zadržava pravo promjene termina. Radionice će se održavati na hrvatskom jeziku, ukoliko bude potrebe za prijevodom, Sonda može angažirati prevoditelja.

 

UVJETI SUDJELOVANJA

Program je namijenjen punoljetnim osobama, ali podrazumijeva sudionike različitih dobnih uzrasta koji, uz pravovremeno ispunjenu prijavnicu, zadovoljavaju sljedeće uvjete:

 • navršenih 18 godina
 • poznavanje osnova rada na računalu
 • mogućnost obvezivanja na redovno sudjelovanje na svim radionicama u njihovom punom trajanju, osobnim dolaskom u Vižinadu
 • angažiranosti i redovitosti u rješavanju praktičnih zadataka
 • mogućnost odlaska na terensku nastavu (opcionalno) – posjet tvornici koja proizvodi skije u Begunju na Gorenjskem, Slovenija
 • radionice su besplatne, a sudionici osiguravaju vlastite troškove dolaska/odlaska
 • prihvaćaju biti snimljeni/fotografirani za potrebe promocije projekta u javnosti

Dodatne napomene
Radi uspješnosti provedbe programa broj sudionika je ograničen na šest. U procesu selekcije, glavni kriterij odabira kandidata/kandidatkinje bit će iskaz motiviranosti za sudjelovanje u programu.

Odabrani kandidati/kandidatkinje prethodno sudjelovanju obvezuju se na potpisivanje ugovora o suradnji. Putne troškove od/do Vižinade snose isključivo sudionici programa. Kao zahvalu za sudjelovanje u radionici, troškove posjeta tvornici u Begunju na Gorenjskem (Slovenija) sudionicima pokriva Sonda.

 

 

PLAN RADIONICA

 1. The Briefing | 17. 2. 2022.

Upoznajmo klijenta i zadatak
Cilj je sudionike uputiti u brend, zadatak i utvrditi jasne smjernice za daljnji rad. Sudionici dobivaju teme za samostalno istraživanje prije faze 2.

 1. Concept | 24. 2. 2022.

Definiranje koncepta temeljenog na istraživanju
Cilj je dobiti dokument/koncept, temeljen na istraživanju i promišljanju, a po kojemu se izrađuje dizajn za skije. Sudionici dobivaju podlogu za samostalno promišljanje elemenata dizajna prije faze 3.

 1. Design | 3. 3. 2022.

Dizajn skija
Cilj je približiti sudionicima proces dizajna skija te dobiti draft dizajna same skije.

 1. Wrap Up | 10. 3. 2022.

Prezentacija za klijenta
Cilj je izrada prezentacije za klijenta Elan, s prijedlogom dizajna skije.

 1. Feedback | 18. 3. 2022.

Prezentacija klijentu Elan i feedback
Dobivanje povratnih informacija i razumijevanje istih. Cilj je zaključenje projekta, odnosno dogovor oko primjene potencijalnih korekcija u svrhu finalizacije dizajna skija.

 1. Production | TBD (ožujak/travanj)

Posjet tvornici
Cilj je posjeta tvornici Elan u Begunje na Gorenjskem, kako bi svi sudionici dobili uvid u proces izrade skija

 1. Promo | TBD

Prezentacija skije i projekta u javnosti.
Cilj je uspješan završetak i promocija projekta, kao i same skije, javnosti. Po završetku programa svim sudionicima bit će uručen certifikat o sudjelovanju.

 

Radionice će se održavati sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


PRIJAVA

Za sudjelovanje u programu potrebno je ispuniti online prijavnicu. Iako je preduvjet, pravilno popunjena i pravovremeno pristigla prijavnica nije ujedno i garancija poziva na sudjelovanje u programu.

Rok za slanje prijave je 28. siječnja u 23.59. Prijave pristigle iza navedenog roka, kao i nepotpune prijave neće biti razmatrane.                

Prijavnicu možete pronaći ovdje:  SONDA DESIGNED BY PEOPLE_Prijavnica