SONDA & KRAŠ DESIGNED BY PEOPLE: SA SONDOM DIZAJNIRAJ NOVI KRAŠEV BLAGDANSKI ASORTIMAN

Želiš se uključiti u kreativni proces i osmisliti novi vizualni identitet za Krašev blagdanski asortiman? Idućih bi se blagdana Kraševi slatkiši na policama dućana mogli naći s baš tvojim dizajnom. Ne propusti priliku da nekome pod bor pokloniš fine čokolade, praline, kekse ili bombone na čijem si dizajnu radio/la baš ti. Zato, ako se osjećaš spremno za nove izazove, pridruži nam se u ovom jedinstvenom programu i budi dio tima koji će stvarati novi i atraktivni vizualni identitet proizvoda za Kraš. Ne trebaš imati iskustva s dizajnerskim softverima ili prethodno znanje, samo želju da se razvijaš i upoznaš kreativne procese kroz praktičan rad te tako ostvariš svoj kreativni potencijal.

VIŠE O PROGRAMU

Jer vjerujemo u visoku učinkovitost kreativnosti koja postoji u svakom pojedincu, želimo stvarati s tobom relevantne projekte i programe koji nastaju u inspirativnoj, autentičnoj sredini, a usmjereni su ka jačanju suradnje i stvaranju boljeg društva.

Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza. Uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke te terensku nastavu. Uz vodstvo mentora iz Studija Sonda, sudionici imaju prilike proći sve procese nastanka konkretnog proizvoda/dizajna, uz praktične zadatke te u konačnici i samu prezentaciju/promociju projekta.

ZAŠTO JE SONDA&KRAŠ DESIGNED BY PEOPLE ZA TEBE?

 • imaš priliku biti dio tima koji će dizajnirati vizualni identitet konkretnih proizvoda za Kraš, vodećeg hrvatskog proizvođača konditorskih proizvoda, u sklopu radionica pod vodstvom mentora iz međunarodno nagrađivanog kreativnog studija (Sonda), iza kojega stoji gotovo 20 godina rada na području grafičkog dizajna i komunikacije te osmišljavanja i razvoja brendova;
 • možeš upoznati procese kreativnog i praktičnog rada koji vode do realizacije vizualnog identiteta proizvoda koji se mogu naći u prodaji;
 • proizvodi s vizualnim identitetom u čijem ćeš radu i ti sudjelovati bit će proizvedeni i promovirani u javnosti.

Rezultat zajedničke suradnje bit će vizualni identitet Kraševog novog blagdanskog asortimana koji će krajem 2023. godine biti predstavljen i promoviran u javnosti kao još jedan Designed by People projekt. Certifikat o sudjelovanju u projektu.

TERMINI I MJESTO ODRŽAVANJA

 • radionice će se održavati od veljače do ožujka 2023. jednom tjedno, u prostorima Sonde u Vižinadi
 • završne faze projekta – prezentacija, terenska nastava i promocija bit će održane u prostorima Kraša u Zagrebu
 • predviđeno trajanje radionica je tri sata, u unaprijed dogovorenim terminima tijekom poslijepodnevnih sati (16-19 ili 17-20).

U dogovoru sa sudionicima Sonda zadržava pravo promjene termina. Radionice će se održavati na hrvatskom jeziku, ukoliko bude potrebe za prijevodom, Sonda može angažirati prevoditelja.

UVJETI SUDJELOVANJA        
Program je namijenjen punoljetnim osobama, ali podrazumijeva sudionike različitih dobnih uzrasta koji, uz pravovremeno ispunjenu prijavnicu, zadovoljavaju sljedeće uvjete:

 • navršenih 18 godina
 • poznavanje osnova rada na računalu
 • mogućnost obvezivanja na redovno sudjelovanje na svim radionicama u njihovom punom trajanju, osobnim dolaskom u Vižinadu, te Zagreb gdje će se održati posjeta Kraševoj tvornici i promocija
 • angažiranosti i redovitosti u rješavanju praktičnih zadataka
 • mogućnost odlaska na terensku nastavu (opcionalno) – posjet Kraševoj tvornici u Zagrebu i sudjelovanje na promociji u Zagrebu
 • radionice su besplatne, a sudionici osiguravaju vlastite troškove dolaska/odlaska do/od Vižinade. Troškovi povratnog putovanja Vižinada-Zagreb za radionice koje se održavaju u Zagrebu pokriveni su za sudionike.
 • prihvaćaju biti snimljeni/fotografirani za potrebe promocije projekta u javnosti

Dodatne napomene

Radi uspješnosti provedbe programa broj sudionika je ograničen na šest. U procesu selekcije, glavni kriterij odabira kandidata/kandidatkinje bit će iskaz motiviranosti za sudjelovanje u programu.

Odabrani kandidati/kandidatkinje prethodno sudjelovanju obvezuju se na potpisivanje ugovora o suradnji. Putne troškove od/do Vižinade snose isključivo sudionici programa. Kao zahvalu za sudjelovanje u radionici, ukoliko se to pokaže potrebnim, troškove posjeta tvornici Kraša u Zagrebu i  dolaska na promotivno događanje sudionicima pokriva Sonda.

PLAN RADIONICA

1. The Briefing | 16. 2. 2023.
Upoznajmo klijenta i zadatak
Cilj je sudionike uputiti u brend, zadatak i utvrditi jasne smjernice za daljnji rad. Sudionici dobivaju teme za samostalno istraživanje prije faze 2.

2. Concept | 22. 2. 2023.
Definiranje koncepta temeljenog na istraživanju
Cilj je dobiti dokument/koncept, temeljen na istraživanju i promišljanju, a po kojemu se izrađuje dizajn vizualnog identiteta. Sudionici dobivaju podlogu za samostalno promišljanje elemenata dizajna prije faze 3.

3. Design | 2. 3. 2023.
Dizajn
Cilj je približiti sudionicima proces dizajniranja proizvoda te dobiti skicu dizajna samih proizvoda.

4. Wrap Up | 8. 3. 2023.
Prezentacija za klijenta
Cilj je izrada prezentacije za klijenta Kraš, s prijedlogom dizajna proizvoda.

5./6./7. Feedback & Production & Promotion | u dogovoru sa sudionicima 2023.

 • Feedback
  Prezentacija klijentu Kraš i feedback
  Dobivanje povratnih informacija i razumijevanje istih. Cilj je zaključenje projekta, odnosno dogovor oko primjene potencijalnih korekcija u svrhu finalizacije vizualnog identiteta blagdanskog asortimana.
 • Production
  Posjet tvornici
  Cilj je posjeta Kraš tvornici u Zagrebu te upoznavanje s proizvodnim procesima i linijama, kako bi svi sudionici dobili uvid u izradu proizvoda.
 • Promotion
  Prezentacija gotovih proizvoda i projekta u javnosti.
  Cilj je uspješan završetak i promocija projekta, kao i samih proizvoda, javnosti. Po završetku programa svim sudionicima bit će uručen certifikat o sudjelovanju.

PRIJAVA

Za sudjelovanje u programu potrebno je ispuniti online prijavnicu. Iako je preduvjet, pravilno popunjena i pravovremeno pristigla prijavnica nije ujedno i garancija poziva na sudjelovanje u programu.

Rok za slanje prijave je 26. siječnja u 23.59. Prijave pristigle iza navedenog roka, kao i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Prijavnicu možete pronaći ovdje:  SONDA &KRAŠ DESIGNED BY PEOPLE_Prijavnica.