U okviru još jedne radionice programa Dizajnerska početnica održane u Sonda kreativnom centru, polaznici osmog razreda Područne škole Vižinada osmislili su dizajn vlastitih ekoloških stolaca.

Odluke o dizajnu svakodnevno se donose diljem svijeta, stoga je više nego ikada potrebno osvijestiti njegovu važnost i odgovornost da prati ekološka načela te bude u skladu s održivim razvojem pojedinca i njegova okruženja.

U suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom – HDD, za polaznike i polaznice osmog razreda Područne škole Vižinada Sonda je u organizirala radionicu na temu „Dizajn i ekologija“ kroz koju je upoznala mlade s dizajnom te ih na primjerima dobre prakse educirala o njegovoj važnosti. Mladi sudionici su se pritom iz prve ruke upoznali s prototipom ekološki održivog seta EMPA stolova i stolaca, koji osim praktične uloge ima i onu didaktičku.

Na zabavan i kreativan način – definiranjem izazova, razumijevanjem naših i tuđih potreba, razgovorom o potencijalnim rješenjima i idejama polaznici su se pritom okušali u ulozi mladih dizajnera i osmislili  vlastite skice ekoloških stolaca. U okviru radionice svoje sjajne ideje imali su prilike predstaviti svojim kolegama i odgajateljicama.

Radionicu koja se održala 7. studenog u Sonda Kreativnom centru vodili su Jelena Fiškuš i Sean Poropat, kreativni direktori, vlasnici i osnivači Studia Sonda, nezavisnog kreativnog studia za dizajn i komunikacije, osnovanog 2004. godine, ujedno dobitnici više od 100 profesionalnih domaćih i međunarodnih priznanja.