U sklopu edukativnog programa Dizajnerska početnica u Kreativnom centru Sonda, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom – HDD i Studijem Sonda, s ponosom možemo podijeliti da smo u našem Kreativnom centru održali već 7 radionica u 2022. godini.

Uz polaznike Područnog dječjeg vrtića Vižinada, u posljednjoj održanoj radionici ove godine, posjetili su nas učenici iz 7. i 8. razreda osnovne škole Sv. Lovreč te su, educirajući se kroz primjer postojeće Sondine ekološke stolice, dobili zadatak dizajnirati vlastiti model. Program se sastojao od dva dijela – teorijski i praktični. U prvom dijelu, kreativna direktorica Jelena Fiškuš, učenike je upoznala s dosadašnjim radom Studija Sonda – projektima, kreativnim rješenjima rađenim za poznate brendove, te im je pobliže objašnjen sam proces izrade kreativnih kampanja. U drugom dijelu programa, uz vodstvo kreativnog direktora Seana Poropata, učenici su se imali prilike iskušati u ulozi dizajnera. Zadatku su pristupili sa znatiželjom, što je rezultiralo zanimljivim i jedinstvenim idejnim rješenjima koje su potom, na kraju radionice, prezentirali svojim školskim kolegama i kolegicama.

Kreativne Sondine radionice imaju za cilj potaknuti kreativno razmišljanje i umjetničko izražavanje kod djece i mladih te ono najvažnije – naučiti ih kako pristupiti izazovima na funkcionalan način. O izjavama i iskustvu učenika možete pročitati OVDJE.