U četvrtak 17. veljače održan je The Briefing, čime je ujedno označen početak Sondina prvog „Designed by People“ programa na kojem će odabrani sudionici, zajedno s timom Sonde, dizajnirati skije za Elan, skijaški brend koji je prepoznatljiv i korišten u cijelom svijetu.

Šest sudionika Sondina Designed by People programa susrelo se na prvoj radionici koja je za cilj imala upoznavanje klijenta i zadatka. Radionicu su vodili Jelena Fiškuš i Sean Poropat, osnivači i kreativni direktori Studija Sonda, međunarodno nagrađivanog studija za dizajn i komunikacije, ujedno partnera udruzi na ovom projektu. Zajedno su predstavili agendu programa i smjernice za rad, a sudionicima su podijeljeni i prvi praktični zadaci s ciljem prikupljanja što više informacija o klijentu, konkurentima, ciljanoj skupini i nadolazećim trendovima.

Viziju brenda, vrijednosti i ciljeve, model komunikacije i rada te sve ostale važne detalje o Elanu predstavile su Kristina Simčič, grafička dizajnerica te Klarisa Veselič, product menadžerica, koje su se, ispred ovog globalno prepoznatljivog proizvođača, osobno pridružile na prvoj radionici te pred sudionike postavile brief – radni zadatak koji prethodi dizajnerskom procesu.

Također su se osvrnule na značaj ovakvih projekata za društvo, a koji dugoročno potenciraju važnost kreativnosti za razvoj šire zajednice te istaknule kako je Elanu, kao tvrtki koja ulaže značajna sredstva u razvoj i održivost, izrazito značajno podržavati ovakve društveno korisne programe.

Uvijek nam je važno da su naši korisnici dio naše razvojne priče, njihovo sudjelovanje u procesima neprocjenjivo je i ponosni smo da ih i na ovakav način možemo uključiti u razvoj našeg brenda, Elana. Sigurni smo da će pod vodstvom Sonde, polaznici iznjedriti odlične skije i veselimo se zajedničkom procesu u kojemu ćemo i sami sudjelovati na našim susretima u Vižinadi i Begunju.“ – istaknuli su iz Elana.

Tijekom preostalih radionica sudionici će imati prilike proći kroz kreativne i praktične procese koji završavaju konkretnim proizvodom. Radionice traju do 18. ožujka nakon čega će skija dizajnirana u sklopu programa biti puštena u proizvodnju, a uvid u proces izrade svi sudionici imat će prilike vidjeti na organiziranoj terenskoj nastavi i posjetu Elanovoj tvornici u Begunju. Po završetku cjelokupnog programa svim sudionicima bit će uručen  certifikat o sudjelovanju, a planirana je i promocija projekta, kao i same skije u javnosti.