U okviru Dizajnerske početnice, koju provodimo u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom – HDD, a uz financijsku potporu Istarske županije, u ponedjeljak smo imali priliku ugostiti talentirane polaznike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Pule. Naš zajednički susret u Sonda kreativnom centru bio je usmjeren na poticanje kreativnosti i inspiraciju stvaralaštva, a ključna tema koju smo istraživali bila je zeleni dizajn.

Dizajn nije samo puko crtanje; dizajn predstavlja dublji proces razmišljanja o tome kako stvari funkcioniraju i kako ih možemo unaprijediti. Vodeći se vlastitim iskustvima i primjerima, postavili smo pred naše sudionike pitanja koja potiču razmišljanje i kreativnost. Kroz povijest dizajna i njegov razvoj kroz vrijeme te prilagodbu društvenim i tehnološkim promjenama, željeli smo im pružiti uvid u to koliko je dizajn duboko ukorijenjen u naš svakodnevni život i kako se oblikuje oko nas.

Svjedoci smo da svijet oko nas brzo evoluira, a mi smo tu kako bismo našim sudionicima pružili alate i perspektive za oblikovanje budućnosti održivog dizajna. Kroz inspirirajuće primjere, potaknuli smo ih da razmisle o tome kako žele utjecati na svijet oko sebe i kako mogu doprinijeti stvaranju održivijeg i ljepšeg okoliša za sve nas.

Provedbu programa financijski podupire Istarska županija – Regione Istriana, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost – Assessorato cultura e territorialita.