U Muzeju suvremene umjetnosti u Puli, danas je održana svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava temeljem Javnog poziva za poticanje stvaralaštva mladih u području kulture i umjetnosti Istarske županije.

Istarski župan Boris Miletić u svom je govoru pohvalio kvalitetne programe i uspješne prijave svih dobitnika, među kojima se nalazi i Udruga Sonda. Istaknuo je važnost poticanja stvaralaštva mladih kao jedan od prioriteta Kulturne strategije Istarske županije te naglasio povećanje proračunskih sredstava za ovu svrhu za čak 50 %.

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Vladimir Torbica pridružio se čestitkama mladim kulturnjacima i umjetnicima te je posebno naglasio kako je ove godine došlo i do većeg broja prijava, kako udruga, tako i pojedinaca. Naglasio je i kako je zabilježen i rast broja pozitivno ocijenjenih prijava, u odnosu na 2022. godinu.

Za dodjelu potpore odabrano je više od 20 korisnika, među kojima su organizacije civilnog društva, talentirani umjetnici i kulturni entuzijasti iz regije.

Udruga Sonda zahvaljuje Istarskoj županiji na podršci koja će joj omogućiti korak naprijed prema mogućnostima za izradnju kreativnije budućnosti za cjelokupnu zajednicu.